CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

Policolor incurajeaza copiii spre o alimentatie sanatoasa, prin proiectul Copii sanatosi

Policolor - CopiiSanatosi1Copiii angajatilor Policolor au participat la  un eveniment din cadrul proiectului Copii sanatosi,  desfasurat la Muzeul National al Satului ”Dimitri Gusti” din Bucuresti. Astfel, Ziua Copilului a fost serbata intr-un mod inedit: cei mici s-au intrecut in ateliere de gatit sau facut cocktailuri, sub atenta supraveghere a bucatarului italian Antonio Passarelli. Specialistii in dezvoltarea copiilor recomanda ca incepand de la varste mici copiii sa fie incurajati sa participe in activitatile gospodaresti, mai ales la cele din bucatarie si la pregatirea meselor. Astfel, micutii se initiaza in viata cotidiana a familiei, isi imbogatesc cunostintele si sistemul de relationare sociala.

Tocmai cu acest scop, de a incuraja si a indruma copiii spre o alimentatie sanatoasa am demarat proiectulPolicolor - Copii Sanatosi 2016 Copii sanatosi. Toti participantii la evenimentul nostru au fost implicati in prepararea retetelor, au fost responsabilizati in legatura cu importanta alegerii ingredientelor naturale, iar la finalul activitatilor cei mai muncitori si creativi au fost recompensati. Policolor va implementa in continuare programe de well being, pentru ca o companie se identifica prin valorile pe care le are, dar si prin alegerile pe care le face. Iar noi am ales sa facem diferenta prin timp de calitate petrecut si dupa orele de program. Vom avea actiuni noi si le vom continua pe cele care au reprezentat un succes, cum a fost si Copii Sanatosi, urmand sa tiparim si o carte de bucate”, a declarat Andreea Ion, manager HR Policolor.

Inainte de premierea micutilor bucatari cu sorturi colorate, amfitrionul evenimentului, Antonio Passarelli, a dat cateva sfaturi de care orice parinte ar trebui sa tina cont cand vine vorba de alimentatia copiilor:

  • Mic dejunul incarca bateriile pentru toata ziua, asa ca cel mai bine e sa iti educi copilul de la varste cat mai mici sa  manance dimineata. Daca reusesti asta, sunt mari sanse sa pastreze acest obicei toata viata!
  • Copiii sunt mai dispusi sa manance ori sa incerce ceva nou daca participa la prepararea bucatelor. Este benefic si distractiv atat pentru parinte, cat si pentru copil, sa gateasca si sa se distreze impreuna. Ba chiar si implicarea celui mic in cumpararea alimentelor este recomandata!
  • Toate culorile tari din fructe si legume provin din substantele naturale ale plantelor, care au efecte benefice asupra corpului. Nu degeaba nutritionistii recomanda o hrana cat mai colorata in fiecare zi! Pune-i copilului in farfurie mancaruri si gustari pline de culoare, iar daca fructele si legumele sunt taiate si aranjate in forme atractive, cu siguranta le va savura!
  • Fara zahar! Zaharul nu contine substante nutriente si nu aduce beneficii organismului! E o sursa de calorii goale, creeaza dependenta si, pe termen lung, dauneaza corpului. In orice situatie puteti sa inlocuiti acest ingredient cu mierea.
  • Toate gustarile pe care le dati copilului trebuie sa fie sanatoase, simple si gustoase, iar atunci cand nu aveti timp sa pregatiti ceva, cea mai simpla optiune sunt fructele. O alta varianta la-ndemana e ca in iaurtul natural sa adaugati fie un fruct proaspat, fie nuci ori seminte cu miere.

Evenimentul, parte a proiectului Copii sanatosi in Policolor, a cuprins ateliere creative cu fructe si legume,pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani si competitie de gatit pentru categoria de varsta 8-14 ani. La sfarsit a avut loc partea cea mai distractiva, ”parada farfuriilor”, cand fiecare a avut prilejul de a gusta din ce au pregatit ceilalti.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.